keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Tulinen Mango-Kanalasagne





Ekaa kertaa lasagnea kanasta, mukavaa vaihtelua kerrassaan. Internetin ihmeellisistä syövereistä eksyin Tuulentupa-blogiin ja siellä oli kyseinen ohje, jota hiukan muokattu. Ois voinut olla meikän makuun tulisempaakin, joten jos tykkää polttelusta niin kannattaa lisätä chiliä, tai miksei jalopenotkin sopis mukaan.




400-600 g broileria (maustamaton, aina parempi)
2 prk  creme fraichea
2dl kermaa
2-3 rkl mangochutneyta
2 rkl keskivahvaa chilikastiketta (tai: samba oelek tahna)
2-3 tl tandoorimaustetta
(2 tl tulista maustetta, chili tms. jos haluaa extrapotkua)
 kanaliemikuutio, sekoitettuna pieneen määrään vettä (n.1dl)
1-1 1/2 rkl hunajaa tai siirappia
1-2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
2  paprikaa paloina (väriä elämään; punanen ja keltanen tällä kertaa)
 juustoraastetta
lisäksi; lasagnelevyjä, margariinia/voita voiteluun

Ruskista broileri, sipulit ja valkosipulit messissä. Kana saa jäädä vaikka hieman raaksi, mutta pinta rapean ruskea. Mausta suolalla, mustapippurilla  ja jos nappaa niin omilla suosikkimausteilla, tässä seassa Intiasta tuotuu  tulista chilihässäkkää.

Kastike; sekoita keskenään creme fraiché, kerma, kanaliemi, mangochutney, tandoorimauste (myös curry kelpaa), ja hunaja. 

Kokoa voideltuun vuokaan niin, että alla ensin pikkasen kastiketta jotta ekatkin lasagenlevyt peittyy. Päälle kanaa, paloiteltua paprikaa, ja kastiketta. Lisäsin juustoraastetta väliinkin koska olen juustohiiri. Sama kokoilu uudelleen ja päällimmäiseksi kastiketta ja juustoraaste.

Uunin syövereihin n.175,  45-55 min. Jos haluaa rapean pinnan niin viimeiset viitisen min, voi laittaa grillivastukset päälle.

Tarjoille:  __________  tähän suosikkilisukkeesi, ihan voi käyttää omaa mielikuvitusta;) Täällä kylkeen tuli pala  tummaa ciabatta leipää (mmmmm!) ja perussalaatti (kurkku,tomaatti, paprika, keräsalaatti), jossa bonuksena kiiwi ja porkkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti