sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Aloitus teksti !

Mmm munchies like a mothafocka !!


Terwetuloa!

Aloitetaan ensimmäinen ja kaikki tulevat postaukset blogin nimeen liittyvällä aiheella; mässyillä. Jatkossa tulemme kirjoittelemaan mässyohjeita ja kaikkea siihen liittyvää. Pääasiassa kuitenkin selkeitä ohjeita kuvineen. Kun puhutaan mässyistä, puhutaan mavuista. Ruoassa panostetaan sen laatuun! Jätämme turhan hifistelyn pois, mutta kritisoinnille annamme varaa. Parasta syömisessä on makujen lisäksi seura. Pyydä kaverisi syömään. Yksin ei ole kaksista!




Kelle tämä blogi?: Sulle, jolla on mässyt!



Kaikki ohjeet ei ole aina omia. Kaikki oppi ruoanlaitossakin pohjautuu johonkin. Luovuutta harrastetaan, vaikkei tarve vaatiskaan. Kokkailussa onkin usein funktiona se, että alun tavoite saattaa tekiessä muuttua. Ruokaa muokkaillaan esimerkiksi sen mukaan mitä raaka-aineita löytyy. Teemme ruokia seuraavien kategorioiden alle:

- Opiskelijasafkaa: halpaa ja maukasta!
- Healthy as fuck!
- 420munchies
- perusmässyä
- Hiukan myös hifistellään!

Jos resepti on suoraan jostakin kopioitu, niin mitä sitä salailemaan (pakko vaa opetella ottaa siistimpiä kuvia kun muilla;). Viittaamme alkuperäiset lähteet, jos niitä on käytetty.

Aiiight, tervetuloa mukaan mässäileen toveri!
 


Tarkastellaanpa mitä kaikkea kotikeittiössä tarvii sellaista, minkä säilyvyysaika on pitkä. Esimerkkinä yksi ruokakaappi:

Nämä perus, pitkän säilyvyysajan omaavat, kuivamuonatarvikkeet olisi hyvä löytyä keittiöstä:

Pastaa (myös lasagnelevyjä)
Riisiä (pelkkä puuroriisikin toimii hyvänä lisukkeena ruoan kanssa. Halvin ja todella hyvä vaihtoehto! tosin se vaatii hiukan enemmän aikaa valmistaa, koska sitä tarvitsee huuhtoa, mutta keittoaika on ainoastaan n. 10min.)
Nuudeleita (osta kerralla isompi pino, halvempaa kuin yksittäiset paketit)

jauhot ja hiutaleet (vehnäjauhot, korppujauho, kaurahiutale, suuruste:perunajauho, maizena, kuivahiiva, leivinjauho, tumma kaakao, kahvi)

Öljyt ja nesteet: (Oliiviöljy, rypsiöljy, valkoviini-, punaviini-, balsamicoviinietiikka, soijaa, chiliä öljyssä, sitruunamehua, hunajaa)

Mausteet: (Suola (+merisuola), sokeri, mustapippuri, kaneli, juustokumina, chili, inkivääri)
                  (rosmariini, timjami, kaardemumma, katajanmarja, neilikka, korianterin siemen, sarviapilan siemen,

Raaka-aineiden jälkeen tärkein asia on puukko. Panosta puukkoon (ja leikkuulautaan) hiukan. Hyvänä puukkona on toiminut fiskars keittiöveitset (kuvassa), joiden hinta-laatu suhde on osoittautunut loistavaksi! Puukkoja saa isoista (ja pienemmistäkin) marketeista. Osta puukon mukaan myös teroitin (vajaa 10€ muistaakseni).

Älä pese puukkoja pesukoneessa, vaan pese ja huuhdo ne aina käytön jälkeen. Kuivaa sellaisessa paikassa missä terä ei ole kosketuksessa minkään kanssa. Näin terä pysyy terässä pitkään.


Näillä lähdetään alkuun. Lisäystä tulee koko ajan reseptien mukana. Muista päivittää keittiötäsi ja nauttia ruoan tekemisestä sekä etenkin mavuista!


Tervetuloa mukaan!!

- Mane ja Annikki

p.s: Palautetta otetaan vastaan! Muista kommentoida!

1 kommentti:

  1. AHAHAHAHA, ei voi kun nauraa kun lähdettii sitte Mane liikkeelle "Alkuteksti-nimisellä jutulla" ;)

    mutta hyvä jos tekniikka pelaa ja onistutaa jotai julkasemaankin (paljatsuksena et nää hipit on tähän mennessä lähetelly kuvia keskenää ja hajoillu google plussan kaa.)

    -Annikki-

    VastaaPoista